בשש השנים האחרונות הובלנו את תכנית הורים בונים קהילה – להכשרת הורים לילדים עם מוגבלויות להקמה והובלת קהילות הורים ברחבי הארץ. היוזמה, שיצאה לדרך בשותפות הורים לילדים עם צרכים מיוחדים, קרן רודרמן, משרד הרווחה, מכון יוספטל, ג'וינט אשלים וארגון קשר, החלה מרצון להניע הורים לילדים עם מוגבלות, להדק את הקשרים הקהילתיים ולתמוך בקהילה ובכך ליצור שינוי במציאות: בין אם מול גורמי הרווחה, מול אנשי מקצוע ועד לדרכים והרצונות של חברי הקבוצה. כיום אנו רואים בהורים את חוד החנית של התכנית, כשהם יוצרים מדי יום מציאות חדשה עבור ילדיהם ומשפרים את איכות חייהן של כלל המשפחות המיוחדות בישראל.
בכל פעם שאנחנו פותחים קורס הכשרה חדש אנחנו מצפים בכיליון עיניים לראות מה ינביטו היוזמות שנזרעות בשטח. היעדים שלנו רבים: אנו רוצים לחזק את מעמדן ומעורבותן של המשפחות המיוחדות בקהילה המקומית, לפתח מנהיגות הורית יישובית וארצית, לחזק את הקשרים החברתיים בין המשפחות לילדים עם מוגבלויות ולהרחיב את הפעילויות הקהילתיות לכדי העצמת הקהילה והכללתה בחברה הרחבה. כמו כן אנו רוצים להגביר את מעורבות ושותפות ההורים בכל הקשור לעשייה יישובית, לשפר את שיתוף הפעולה והתקשורת עם אנשי המקצוע, לשלב עוד ועוד ההורים בפורומים בישובים וכמובן, ליצור מערך של תמיכה, סיוע וערבות הדדית בין המשפחות המיוחדות.
בנוסף לכך עוזרת לנו תכנית הורים בונים קהילה לחזק את כוחן של המשפחות המיוחדות בישראל. מעבר לעשייה אישית, מגלים ההורים המשתתפים בתוכנית כי ביכולתם לתעל את הידע והניסיון שצברו כיחידים לטובת החברה כולה. אנו בקשר, גאים להיות חלק מיוצרי מציאות חדשה שהולכת ונרקמת, בה חוברים יחדיו משפחות לילדים עם צרכים מיוחדים מכל רחבי הארץ. אנו פועלים ליצור תשתית חזקה בכל יישוב ויישוב, תוך השקעה בליווי מקצועי מתמשך, שיבנה את הקיימות של התוכנית לאורך זמן לכדי רשת ארצית משפיעה. מסיבה זו מושם דגש בתכנית על פיתוח תובנות ויכולות הובלה, חשיבות עבודת הצוות, הבנת מערכות ודרכי עבודה לצד הקניית כלים לניהול משא ומתן, קבלת החלטות, בניית שותפויות וניהול פרויקטים. ארגז כלים זה מאפשר להורים למקסם את שיתוף הפעולה עם גורמים מוסדיים, מקדם תהליכים בשטח ומשפר את התקשורת מול אנשי המקצוע. תוך כדי, יוצרת כל קבוצה גם חזון משותף ובונה אקלים סביבתי חיובי, התומך בשינוי המציאות למען ילדים עם צרכים מיוחדים.
פירות התוכנית מרגשים אותנו כל פעם מחדש, כשאנחנו שומעים על יוזמה חדשה מול הרשויות שמכה שורשים בשטח, אירוע קהילתי שמוסיף תוכן לחיי הקהילה או שיתוף פעולה שיוצא לדרך ונרקם עוד במפגשי התוכנית. מניסיוננו, התארגנות הורים מאפשרת ליוזמות רבות להפוך מעוד חלום או תקווה של הורה לילד עם צרכים מיוחדים לחלק ממארג החיים שסביבנו. ולא במקרה: בתכנית לומדים ההורים כיצד לשפר את המגעים מול הגורמים המוסדיים, כמו רשויות הרווחה ואנשי מקצוע, איך לקבל יותר תמיכה ולגייס תומכים לפרויקט ומהו הכוח של יחידים המתאגדים לכדי גוף מקומי רב עוצמה.